[afp id=”22″]
Hvad er valleprotein
Valleprotein er et “restprodukt”, som fremkommer i processen mellem mælk og ost. Kvalitetsmæssigt fejler det dog ikke noget og er en af de bedste måder at få sin protein på. Valleprotein er rig på alle ikke-essentielle aminosyrer og samtidig har det også det højeste indhold af aminosyren cystein, som hjælper i biosyntesen af glutathion.
Disse aminosyrer hjælper muskelrestitution, når folk har trænet. Valleprotein er hurtigt optageligt og er derfor optimalt at indtage efter træning. Faktisk er fordøjligheden ved valle så hurtig, at det overgår alle fødevarer eller kosttilskud, når kroppen skal have protein efter træning. Derudover har valleprotein også en høj biologisk værdi. Biologisk værdi er et udtryk for, hvor godt kroppen optager og udnytter et givent protein. Valle protein er en komplet proteinkilde. Tilskuddet indholder nemlig alle de essientielle aminosyrer.
Tilskuddet kan fås i alverdens smagsvarianter så der altid er noget for en. Der findes lidt mere klassiske smage som chokolade, vanilje og jordbær men også lemon, appelsin og pistacie kan anbefales.
Dosering?
Man vil oftest indtage valle proteinpulver efter træning. Måden du indtager det på, er ved at blande 35-40g pulver op i 400-500 ml. væske. Dette kan være vand, mælk eller sågar juice afhængig af præference.
Derudover kan valleprotein også benyttes som supplement til måltider hvor proteinindholdet måske forekommer lavt. Her benyttes de smage mængder som tidligere.
Det gode ved Whey Proteinpulver / Valle proteinpulver
Whey protein er kendetegnet ved at blive optaget i kroppen utroligt hurtigt, normalt vil optagelsen toppe omkring 20 minutter efter indtagelse, denne hurtige optagelse gør whey protein ideelt til brug efter styrketræning eller anden fysisk aktivitet hvor kroppen har brug for en hurtig tilførsel af aminosyre.
Den hurtige optagelse af whey protein, og det i forvejen høje indhold af essentielle aminosyre, medføre også at whey protein, selv i mindre mængder (30-35 gram), yderst effektivt medfører muskelopbygning. Grundet at whey proteinpulver er udvundet af mælk, vil der i de fleste whey proteinpulvere være små mængder laktose (en sukkerart der findes i mælk), så folk der lider af laktoseintolerance bør enten overveje en ekstra ren udgave af whey protein, disse er fri for laktose, men koster mere end almindeligt whey protein, eller en type proteinpulver som er baseret på andet end mælk.
Bivirkninger?
Valleprotein er et mælkeprodukt, så dem der har laktoseintolerance vil opleve fordøjelsesproblemer. Dette er dog den eneste bivirkning. Proteinpulver er ikke farligere end at drikke mælk.